Startups: Follow the Money

Verhuisbericht: van de voormalige borduurfabriek naar de Overtoom

Follow the Money is dit voorjaar verhuisd van de voormalige borduurfabriek waar de redactie van FTM begon, naar BounceSpace aan de Overtoom in Amsterdam. De huisvesting werd te duur.

Het gebouw van BounceSpace aan de Amsterdamse Overtoom, waar Follow the Money nu zetelt. Foto: Google Streetview.
Het gebouw van BounceSpace aan de Amsterdamse Overtoom, waar Follow the Money nu zetelt. Foto: Google Streetview.

De verhuizing betekent ook een voorlopig einde van het Nieuwsatelier, Het Nieuwsatelier was bedoeld als incubator voor journalistieke ondernemingen. een initiatief van FTM.

“Ja, het is jammer”, zegt Eric Smit van FTM. “We zaten met vier start-ups bij elkaar: behalve Follow the Money LocalFocus LocalFocus is gespecialiseerd in datajournalistiek., De Schrijftafel De Schrijftafel biedt journalisten de mogelijkheid een portfolio op internet te presenteren. en Yournalism Yournalism organiseert crowdfunding voor onderzoeksjournalistieke projecten.. Het idee was om jonge starters in de journalistiek te begeleiden met ervaren krachten. Maar Yournalism vertrok, de Schrijftafel ging in rook op en het pand werd te duur voor de achterblijvers. Samen met LocalFocus hebben we toen een nieuw onderkomen gezocht.”

De nieuwe huisvesting bevalt goed. “Het is in ieder geval een stuk minder koud,” aldus Smits collega Arne van der Wal, “en de directe omgeving is ook dynamischer.”


— of — Reageer

Reacties